2012. május 27., vasárnap

Nem bírtam ki, egy újabb hozzászólásom az egy kulcsos SzJA-törvényhez…


Sziasztok!

Azt hiszem, az átlag zsurnaliszta elérte célját: itt vitatkoztok és csépelitek a szalmát!
Sajnos az "egymás szapulása" című játék eddig sem, és ezután sem hoz megoldást a napi problémáinkra, amit a "Kossuth téri Geng" működése okoz immár hosszú évek óta! ('89)
Ne értsetek félre, nem fogom a régit visszasírni, bár voltak jó részei!

Sajnos azt felejti el minden hozzászóló, amikor elkezdi sajnálni a gyárigazgatót, hogy ő egyszer megkapja az alkalmazotti fizetését, utána elteszi a tulajdonrészéből származó bevételét, aminél nem árt tudni, hogy az már nettó!! Sőt aki a vállalkozókat sajnálja, annak elmondanám, megint nem igazán vállalkozásbarát a fidesz, mert a minimálbér, mint fizetési kategória is ezért született '98-ban! Ugyanis addig a vállalkozóknak csak a nyereségük után kellett adózniuk. Most akár nyereséges, akár nem (kezdő vállalkozásról beszélek), fizetnie kell!

És nemcsak adókat, hanem a béreket terhelő minden egyéb járulékokat is.
EZZEL LEHET KINYÍRNI MÁR INDULÁSNÁ EGY KISVÁLLAKOZÁST, AHOL KEZDETBEN MINDEN FILLÉRT VISSZA KELL FORGATNI, HOGY MŰKÖDHESSEN!
OLYAN KÖLTSÉGEKET NYOMNAK RÁ, AMI ELVILSELHETETLEN!
EZÉRT KELLETT EGY INDOK – MINIMÁLBÉR - AMIVEL MEG LEHETETT FEJNI AZT IS, AKI MÉG NEM VOLT „ADÓKÖTELES KORBAN”
.
Most 5 éves moratórium csak a Magyarországra érkező multit illeti meg, hadd hordja csak ki a pénzünket kormányzati támogatással az országból!
Mi pedig együk az általuk idehordott szemetet. "EURÓPA ÉLÉSKAMRÁJA" hányan vagytok, akik még ezt tanultátok történelemből (velem együtt)?
Nem tudom, ki tudja közületek, hogy 'Al Capone' minden idők legnagyobb amerikai gengsztere adócsalás bűntettének gyanújával került börtönbe, ahol később meg is halt!

Sajnos nálunk Alcaponék alkothatnak törvényeket és felügyelik az adóhatóságot is!
Javaslom, ne egymást bántsátok! Véleménykülönbségek mindig voltak, és lesznek is, de ettől még lehetne tolerancia a másik iránt.
Persze lehet van, aki szándékosan nem akar többet látni! Azt a megvásárolt 2/3-ot ki kell fizetni a nagyoknak, de miért nekem????

Gyuri49 nagyon beletalált, mert a matolcsi-féle 47 alig 33, sőt már annyi sem! (16% szja,11% nyadó, 7% eüadó) miről beszélünk???

Semmi nem jár, de adózzunk?? Nincs egészségügy, nincs szakmunkásképzés, nincs nyugdíj! Akkor mire költik el az adóforintjainkat???


ÉÉÉs a magánnyugdíjpénztárak kifosztásáról még nem beszéltünk!
Mutassák már meg - ÉS NE VIRTUÁLISAN, számlákon, mert az lehet, hogy valamelyik kis bürokrata szorgalmi feladata volt, hogy meglegyen, HANEM KP-BEN SZÉPEN KÖTEGELVE – hol van az a pénz? Na jól van felébredtem, nem azért nyúlták le, az csak duma volt, hogy a BIZTOSÍTÓK TOLLASODNAK RAJTA!!
Ez másnak nem tűnt fel, ennyire nem vagyok éles eszű! Vagy igen? Én azért szálltam bele, mert azt mondtam, kezelje egy profi, fizetem a költségeit, de legalább látom az eredményét évről évre! És nem vakítanak olyan számokkal, hogy ’88-tól számítva a bruttó keresetem szorozva valamilyen19-jegyű szám a tizedesvessző után egyenlő a nyugdíjammal, amivel aztán jól kitörölhetem!
22-év alatt meg EZERszerezték az adósságunkat és még mindig van, aki az elmúlt 40(70)-évről beszél!

Csak azt elfelejtik, hogy rólunk úgy beszélt akkor a nyugat, hogy mi vagyunk „A LEGVIDÁMABB BARAKK”!
Abban az időszakban volt egy erős középréteg, aminek jó része sajnos mára elszegényedett.
A kisebbik része talpon tudott maradni, sőt meggazdagodott!

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a köztisztviselők és közalkalmazottak bére harmadára csökkent, és higgyétek el, nem a levegőbe beszélek, voltam közalkalmazott is!

Két- három elbocsátott ember munkáját kell egy embernek elvégeznie, jó esetben az eddigi fizetéséért, hacsak nem csökkentették azt is!
Mert a reform megint azokat érinti, akik a tényleges munkát végezték, nem a túlburjánzott sógor-koma-kedves rokont, akik olyan középvezetői státuszban ücsörögnek ahol a jóisten sem látja, és ciklustól függetlenül biztonságos bebetonozott íróasztalokba kapaszkodnak!!

Sajnos én is munkanélküli lettem. A végén azt mondták a hivatalban, kaphatok önkormányzati segélyt, 22000-et, de minek?!
Drága megboldogult Hofi Géza mondta: Rendszerváltás, dehogy volt, egy ember sem lógott egyik lámpavason sem, pedig van bőven, a Deák-tértől a Hősök-teréig jó néhány!
Már feszül, és egyre jobban, még néhány matolcsi-ötlet, és a nép, az istenadta nép....

Miért is kell még tovább provokálni? Ha elpattan az a húr, hidd el, nem fog a megalázott rendőr (akinek elvettétek a korkedvezményes nyugdíját) odaállni golyófogónak közéd, meg a volt bajtársa közé, mert azt is tudja, az Ő édesanyja is kevesebb nyugdíjat kap amiatt, hogy a hülye beszólások miatt elértéktelenedett forintból már egy tojásos-nokedli is ünnepi ebédnek számít „már csak az ára miatt is".

Tovább is van mondjam még?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése